Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A.J. Christian : Megvilágosodás
  2012-09-27 22:30:43, csütörtök
 
   
 
A. J. Christian a megvilágosodásról

Nehéz megfogalmazni

A megvilágosodásról tartalmasan nem lehet beszélni. A tartalom mindig a tiéd; az élményt átadni nem, csak éreztetni lehet a szavakkal. Ennek ellenére elvállaltam, hogy előadjak e témáról, mert ha a lényeget nem is, az odáig vezető utat meg lehet világítani.
A nyomdafesték korlátja miatt ez sem könnyű feladat, de mivel a magyar nyelv egyedülállóan alkalmas az érzelmi-spirituális élmények tolmácsolására, az olykor érthetetlennek tűnő ragozások képesek tükrözni a mindenséget.

E téma egészségét három oldalról, az emberi, a valós és a gyakorlati látásmód felől lehet megközelíteni.


Ahány vallás, annyiféle megközelítés

A problémák már az emberi látásmód megismerésénél elkezdődnek. Ugyanis ahány vallás és szellemi iskola, annyiféleképpen értelmezik a megvilágosodás fogalmát. Ám lényegében mindenki egy olyan lelki-szellemi állapotról beszél, amelyben az egyén megszabadul az élet korlátjaitól, és szabadon éli a létezést. Mégpedig egyfajta egységtudatban, a végtelenségében élve a mindenséget - ha belegondolsz, ez valahol logikus, mert hát korlátok nélkül megszűnik az az egyén, akit jelenleg így nevezel. Mindezt a legtöbb irányzat összeköti még egyfajta határtalan tudással, amelyet a megvilágosodott az örök békében és szeretetben tapasztal meg.

A megvilágosodás valós látásmódja már sokkal teljesebb. Mivel a valóság csak örök feltételezés - a valóságosnak megélt tapasztalatainkat csak az érzékeinknek, az agyunknak és a tudatunknak köszönhetjük -, ezért én sem adhatom át neked. A következő sorokban nem komoly válaszokat és vaskos dogmákat, hanem kérdéseket és lehetőségeket találsz... Rajtad áll, hogy mit kezdesz velük.


Korlátlan állapot

Nos, ha megvilágosodottként megszabadultál a létezés korlátjaitól, akkor hogyan létezhetnél? Hiszen az öntudatot a határok adják; légy bármennyire is hatalmas és különleges, ha nem vagy, akkor nem vagy! Ha a megvilágosodás korlátlan állapot, akkor "világosként" miért vagy csak békés és szeretetteljes? Hiszen a korlátlan mindenségben a harag és a közöny is benne van; ha a mindenség nem lenne mindenség, akkor nem létezhetne a végtelen, nem létezhetne a megvilágosodás sem. Ha a megvilágosodás határtalan, akkor hogy lehetsz nem megvilágosodott? Hiszen a végtelennek nincs sem eleje, sem vége; ha a megvilágosodás a minden, akkor minden a megvilágosodás.

S végül elérkeztünk a gyakorlati látásmódhoz. Hogy végül is merre van az előre. Mivel csak a saját tapasztalatomat tudom átadni, ezért a betűk értelmezése félrevezet, azonban ha a lehetséges lehetőségeket, a benned változó élményeket figyeled, akkor megláthatod, hogy noha a szavaim nem a valóságot jelentik, de azért tükrözik. S nem azért, mert én mondom, nem azért, mert különlegesek, egyszerűen csak a mindenség mindenből visszakacsint rád.


Az élet minden pillanata lehetőség

Ha a megvilágosodás egyfajta végtelen állapot, akkor minden út oda vezet. Sőt, minden út a megvilágosodásban vezet! Nem csak Tibet vagy a buddhizmus, nem csak az ima vagy a meditáció a megváltás kulcsa. Ezek csak lehetőségek. De az élet minden pillanata lehetőség. Minden ember lehetőség. A valóság mindensége pedig a végtelen lehetőség. Ha valóban vágysz a megvilágosodásra, nincs értelme csak egyetlen utat igaznak elfogadnod. Járni már csak egyet járj! - az elméddel nem tudsz többet, ráadásul a megfelelő mélységben-magasságban az egyben megtalálod mindet -, de ezt ne egy könyv vagy tanító erőltesse rád! Mert az az ő lehetőségük. A tiédet neked kell megtalálnod. S a dolgod egyáltalán nem nehéz, mert hát a megvilágosodás a végtelenségéből kifolyólag mindenhol ott van, tehát ha akarsz, sem tudsz nem megvilágosodni!

Rólam sokan gondolják azt, hogy a spiritualitás útján értem el a megvilágosodást. Csöndben megjegyezném, hogy nem tartom magam sem megvilágosodottnak, sem nem megvilágosodottnak - nem tartom magam semminek -, de az biztos, hogy ha létezik ez a korlátlan lelki-szellemi állapot, akkor a határtalansága miatt csak ez létezik! Nem véletlen, hogy a megvilágosodásról szóló előadáson olyan előadók állnak mellettem, akik a hétköznapi életben - a munka, a pénz, a művészet stb. - szerezték meg azokat a különleges, spirituális élményeket, amelyeket sokan a világtól elvonulva, a kolostorok mélyén keresnek. S noha természetesen ott is meglelheted, itt, a mindennapi életben egyszerűbb ráérezni a "mindenre".

Most már tudhatod, hogy a megvilágosodást nem érheted el - mert hát benne vagy, sosem voltál távol tőle -, de ha figyelsz, akkor észreveheted. Nem nagy ördöngösség ez!
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
Címkék: megvilágosodásra, megvilágosodást, annyiféleképpen, végtelenségéből, tapasztalatomat, megvilágosodott, végtelenségében, tolmácsolására, megvilágosodás, szeretetteljes, megvilágosodni, határtalansága, egységtudatban, megismerésénél, érthetetlennek, megszabadultál, megközelíteni, visszakacsint, lehetőségeket, megfogalmazni, egyedülállóan, természetesen, spiritualitás, nyomdafesték, korlátjaitól, megjegyezném, feltételezés, belegondolsz, megközelítés, mindenségben, különlegesek, észreveheted, valóságosnak, érzékeinknek, köszönhetjük, mindenséget, megvilágosodásról tartalmasan, tartalom mindig, élményt átadni, odáig vezető, nyomdafesték korlátja, magyar nyelv, olykor érthetetlennek, gyakorlati látásmód, emberi látásmód, megvilágosodás fogalmát, olyan lelki-szellemi, egyén megszabadul, élet korlátjaitól, végtelenségében élve, legtöbb irányzat, örök békében,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Két ember becsülete  Sokkal bölcsebb a természet,  Nehezen engedem  Az elfogadásnak...  Naplemente  Volt egy...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  A keserű igazság  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Jó éjt  Egyszerűen  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Szent György nap  Egyszerűen  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Próbálkozni kell ahhoz,  Semmit ne higgy el  Búzaszentelés  Ahogy emelkedik a rezgés...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A Gömb  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Ha így haladunk...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Szent György napi hiedelmek, s...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Nehezen engedem  Pillangó  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Ébredj  802 esztendeje, 1222. április ...  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Beney Zsuzsa - Sirató  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
megvilágosodásról tartalmasan, tartalom mindig, élményt átadni, odáig vezető, nyomdafesték korlátja, magyar nyelv, olykor érthetetlennek, gyakorlati látásmód, emberi látásmód, megvilágosodás fogalmát, olyan lelki-szellemi, egyén megszabadul, élet korlátjaitól, végtelenségében élve, legtöbb irányzat, örök békében, megvilágosodás valós, valóság csak, valóságosnak megélt, tudatunknak köszönhetjük, következő sorokban, létezés korlátjaitól, határok adják, megvilágosodás korlátlan, korlátlan mindenségben, megvilágosodás határtalan, végtelennek nincs, gyakorlati látásmódhoz, saját tapasztalatomat, betűk értelmezése, lehetséges lehetőségeket, benned változó, valóságot jelentik, mindenség mindenből, élet minden, megvilágosodás egyfajta, megvilágosodásban vezet, megváltás kulcsa, valóság mindensége, végtelen lehetőség, egyben megtalálod, könyv vagy, tiédet neked, dolgod egyáltalán, végtelenségéből kifolyólag, spiritualitás útján, korlátlan lelki-szellemi, határtalansága miatt, megvilágosodásról szóló, hétköznapi életben, világtól elvonulva, kolostorok mélyén, mindennapi életben, megvilágosodásra, megvilágosodást, annyiféleképpen, végtelenségéből, tapasztalatomat, megvilágosodott, végtelenségében, tolmácsolására, megvilágosodás, szeretetteljes, megvilágosodni, határtalansága, egységtudatban, megismerésénél, érthetetlennek, megszabadultál, megközelíteni, visszakacsint, lehetőségeket, megfogalmazni, egyedülállóan, természetesen, spiritualitás, nyomdafesték, korlátjaitól, megjegyezném, feltételezés, belegondolsz, megközelítés, mindenségben, különlegesek, észreveheted, valóságosnak, érzékeinknek, köszönhetjük, mindenséget, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1618
  • e Hét: 8369
  • e Hónap: 17039
  • e Év: 72972
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.